Over ons

Wij zijn in 2017 begonnen met het idee om video-opnames te maken van muziekverenigingen. Dit met de volgende doelen:

  • Voor de mensen die niet naar een bepaald evenement kunnen gaan;
  • Voor de vereniging zelf zodat zij hun eigen optreden nogmaals kunnen bekijken;
  • Als trainingsmateriaal voor de betreffende vereniging, zij kunnen aan de hand van de beelden bekijken wat er eventueel verbeterd kan worden in hun uitvoering.

Nu in 2020 zijn wij uitgegroeid tot een kleine groep welke door het hele land reizen om van de evenementen video-opnames te maken. De video-opnames welke wij maken worden door ons zelf gemaakt, bewerkt en geplaatst op ons eigen YouTube kanaal. Hierdoor hebben wij dus geen problemen met de rechten van de video’s. Voor bepaalde evenementen hebben wij zelf niet de bezetting om opnames te maken. Wanneer er wel video-opnames zijn gemaakt, en wij deze beelden gebruiken, hebben wij hiervan schriftelijk toestemming van de betreffende organisatie om deze beelden te gebruiken.

Tevens kunnen wij ook niet garanderen dat de uitvoering van elk optreden kwalitatief hetzelfde is. De verenigingen worden hiervoor niet uitgekozen of de video’s speciaal bewerkt. Uiteraard doen wij er alles aan om de kwaliteit van de video en audio zeer hoog te houden. Echter hebben wij geen invloed op de weersomstandigheden dan wel de verlichting welke de betreffende organisatie gebruikt tijdens het evenement.

Door het plaatsten van de video’s op ons YouTube kanaal worden inkomsten gegenereerd. Deze inkomsten worden gebruikt om ons materiaal te onderhouden, te vervangen of om de kosten te dekken welke gemaakt worden om deze opnames te maken. Door het genereren van inkomsten hebben wij ook te maken met “auteursrechten”. Wanneer dit het geval is zullen wij door YouTube hierover geïnformeerd worden. Wij zullen dan ook de nodige acties ondernemen om hiervoor geen schadeclaims te krijgen.

Een vereniging heeft hierdoor dus ook geen recht om een schadeclaim in te dienen bij ons of bij YouTube. Dit omdat deze reeds door de arrangeur of de componist gemeld is.


In 2021 hebben we besloten om samen te gaan werken met een andere partij. GOOD-ART Vlissingen.
Deze partij uit het zuiden van het land is voor ons de mogelijkheid om uit te breiden en op deze manier nog meer beeldmateriaal te verkrijgen.
Maak gebruik van de knop hieronder om meer te lezen over GOOD-ART.YouTube
YouTube
Instagram
Tiktok