Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Internationale Mars- en Showwedstrijden der Lage Landen Hamont (België) 2024

19 mei om 13:00 - 20 mei om 18:00

Show, mars, competitie én verbroedering

Zowel zondag als maandag zijn er een 20-tal optredens voor een internationale jury. De verschillende korpsen zijn ingedeeld in twee afdelingen: de hogere en de middelbare afdeling. Bovendien is er telkens een onderverdeling in vier disciplines: mars, marsparade, show en concert. De optredens verlopen, net zoals de andere jaren, telkens in reeksen van 4 à 5 korpsen. Na de presentatie van een reeks aan het publiek, treedt elk korps aan voor het jury-optreden.

Gratis inkom

Zowel op zondag als op maandag kan u gratis van de wedstrijden komen genieten, kom dus gerust de korpsen aanmoedigen.

Aanvang

Op zondag starten de wedstrijden omstreeks 13u00.

Proclamatie

Omstreeks 18u15 volgt de opstelling voor de proclamatie, waarbij alle deelnemende korpsen in een feestelijke stoet nogmaals over het wedstrijdterrein marcheren. Even later worden dan de uitslagen bekend gemaakt tijdens de proclamatie op het Marktplein.

Topkorpsen op zondag én maandag

Net zoals de voorbije jaren zullen ongetwijfeld weer een heel aantal topkorpsen zich in Hamont ten beste geven. Zodra de inschrijvingen definitief afsluiten, zullen de deelnemende korpsen bekend gemaakt worden via deze website.

1500 comfortabele zitplaatsen

We vermelden nog dat het Hamontse Marktplein dit jaar weer tot een waar openluchttheater zal omgebouwd zijn. Uiteraard zullen de talrijke gezellige eet- en drinkterrasjes niet ontbreken. Gedurende het gehele Pinksterweekend(zowel tijdens de Internationale Taptoe als de Wedstrijden) zijn er bovendien tribunes opgesteld die dit jaar 1500 kuipzetels tellen. Op enkele plaatsen na zijn deze comfortabele tribunes voor iedereen toegankelijk, onder het motto: zolang de voorraad strekt!

Laat de boodschap in ieder geval duidelijk zijn: de 31ste Internationale Mars- en Showwedstrijden mag u dit jaar niet aan u laten voorbij gaan. De unieke sfeer én vooral de sublieme kwaliteit van dit jaar beloven een voortreffelijk en onvergetelijk muzikaal weekend.

Wij van Korpsspot Nederland zullen beide dagen hierbij aanwezig zijn om LIVE uit te zenden en tevens zullen deze beelden zullen later op ons YouTube kanaal te zien zijn.

Gegevens

Begin:
19 mei om 13:00
Einde:
20 mei om 18:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Mars- en Showwedstrijden der Lage Landen
Telefoon
+32495201116
E-mail
g.joosten@marsenshow.be
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Marktplein Hamont
Stad 3930
Hamont-Achel, België
+ Google Maps

Geef een reactie

YouTube
YouTube
Instagram
Tiktok