Atakunda is de oprichter van Brass for Children in Afrika. BfC Nederland raakte via Stichting Livingstone in contact met deze bevlogen man. Al snel hebben ook wij als BfC NL onze hulp aangeboden, want Atakunda en zijn team hebben een grote droom; Ze willen de stap naar professionalisering inzetten. Daarvoor is van alles nodig: instrumenten, voldoende inkomen, voldoende docenten, maar vooral een goede ruimte om te repeteren en elkaar te ontmoeten. De ruimte heeft al een naam: ‘Gorilla Kings Home’. Kinderen zullen daar samen muziek kunnen maken en daardoor een lichtpuntje hebben in hun leven. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst!

Samen met Stichting Livingstone hebben wij als doel de financiering rond te krijgen om tussen nu en vijf jaar, de bouw van ‘Gorilla Kings Home’ te kunnen realiseren. Van 16 tot 25 maart 2024 gaan we samen met Atakunda, die speciaal hiervoor naar Nederland komt, en een groot team aan vrijwilligers uit Nederland, een Crowdfunding Brass for Children TOUR NL neerzetten. Start van alle activiteiten is het Brass for Children Benefiet Concert in Hilversum.

Korpsspot Nederland zal van dit evenement een videoregistratie maken. Tevens zal er een LIVE verbinding worden gemaakt naar Oeganda zodat de mensen aldaar ook mee kunnen genieten van dit evenement.

Geef een reactie

YouTube
YouTube
Instagram
Tiktok